Udstationering

Hvad er en udstationering?

En udstationering foregår på den måde, at en familie skal være hundens familie igennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos udstationeringsfamilien, men på papiret er vi ejere af hunden.

Ved en tæve er vi berettiget til, at få 2-3 kuld hvalpe på tæven, hvor vi har det fulde ejerskab over kuldet. Derefter overgår det fulde ejerskab til udstationeringsfamilien. Hvis det er en hanhund forbliver vi ejere af hunden, og skal kun låne ham hjem et par weekender i ny og næ til udstilling og ikke på samme måde i flere mdr. af gangen som med en tæve.

At have en tæve udstationeret kræver noget mere af værtsfamilien end ved en hanhund. En tæve skal være hos os fra slutningen af drægtigheden og indtil hvalpene er fyldt 8 uger ca.

Er der tale om en hanhund forbliver vi medejere hele hundens liv, og har altså mulighed for, at bruge hannen i avl, som vi ønsker. En hanhund vil dog ikke skulle bo hos os i lange perioder.

Vi er økonomisk forpligtigede til at holde alle udgifter vedrørende avl, sundhedsundersøgelser, avlskåring, mentalbeskrivelse og de udstillinger vi ønsker, at medbringe hunden på. Udstationeringsfamilien er forpligtiget til, at betale alle daglige udgifter herunder f.eks foder, dyrlægeregninger og forsikring.

Der skrives naturligvis en fyldestgørende kontrakt om udstationeringsforholdet.

Fordelen for os ved, at have udstationeringer er, at vi kan have flere avlshunde til rådighed uden, at have for mange hunde hjemme. Vi ved samtidig, at hunden kan leve et almindeligt familieliv hos udstationeringsfamilien. Hvis det viser sig at vi ikke vurderer hunden egnet til avl – overgår ejerskabet til værtsfamilien. Det er vigtigt at understrege, at udstationerede hunde skal blive ved værtsfamilien hele deres liv -vi kan/vil kun tage hunden hjem hvis kontrakten misligholdes eller dyreværnsloven ikke overholdes.

Vi ønsker at have tæt kontakt til udstationeringsfamilien, så vi kan følge hunden på tæt hold. Familien skal helst være bosat på Sjælland.

Altså foregår en udstationering på den måde, at en familie skal være hundens familie igennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos udstationeringsfamilien. På papiret er opdrætter ejer af hunden og forbliver ejere af hunden indtil en fast bestemt dato.